René Beyst van de heemkundige kring geeft info over de Olympische Spelen in 1920 in Antwerpen.
Volledig scherm
René Beyst van de heemkundige kring geeft info over de Olympische Spelen in 1920 in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Openluchtexpo brengt Olympische Spelen exact honderd jaar later opnieuw naar Aartselaar

Exact honderd jaar na de aanvang van de Olympische Spelen in Antwerpen, opende in Aartselaar de openluchttentoonstelling ter ere van het meest gerenommeerde sportevent ter wereld. “Het verenigingsleven heeft het moeilijk tegenwoordig dus we zijn blij  dat we sport en cultuur kunnen samenbrengen in een coronaveilig evenement.”

 1. Nieuwe Beerschotspeler Ismaël Coulibaly klinkt op zijn 19de al heel volwassen: “Ik wil geen stappen overslaan”
  Antwerpen

  Nieuwe Beerschot­spe­ler Ismaël Coulibaly klinkt op zijn 19de al heel volwassen: “Ik wil geen stappen overslaan”

  Zes weken na zijn aankomst in België en twee weken na zijn debuut voor Beerschot (inclusief doelpunt) gaf Ismaël Coulibaly zijn eerste interview. En hoewel hij pas 19 is, komt Coulibaly heel volwassen over. “Toen ik hoorde dat Sheffield United me wou aantrekken om me meteen uit te lenen aan Beerschot heb ik geen seconde getwijfeld”, zegt de Malinese middenvelder.
 2. Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsysteem: “10 ton restafval per week minder”
  PREMIUM

  Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsys­teem: “10 ton restafval per week minder”

  De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet: Aartselaar zal toetreden tot diftar voor de ophaling van huisvuil. Het systeem, waarbij wordt gewerkt met containers die gewogen, geledigd en teruggezet worden, zal vanaf 1 april 2021 in voege treden. Volgens schepen van Milieu René Lauwers (Groen) zal de hoeveelheid restafval door de maatregelen gevoelig verkleinen. Maar oppositiepartij Open Vld trekt die bewering in twijfel en meent dat het voor de inwoners een prijzige zaak zal worden.