De Oudestraat, waar doorgaand verkeer wordt geweerd. Enkel inwoners van de Oudestraat, Mastboomstraat en Ysselaarlaan en bestemmingsverkeer mogen er gebruik van maken. Ook nu de Kontichsesteenweg is opgebroken.
Volledig scherm
De Oudestraat, waar doorgaand verkeer wordt geweerd. Enkel inwoners van de Oudestraat, Mastboomstraat en Ysselaarlaan en bestemmingsverkeer mogen er gebruik van maken. Ook nu de Kontichsesteenweg is opgebroken. © Benoit De Freine

Omleiding voor opgebroken Kontichsesteenweg leidt tot discussie: “Waarom niet gebruikmaken van veiligste en kortste route?”

AartselaarNu dat de Kontichsesteenweg is afgesloten voor weg- en rioleringswerken, voelen veel chauffeurs de verleiding om gebruik te maken van de Oudestraat. Alleen is die straat enkel bestemd voor plaatselijk verkeer en wordt doorgaand verkeer beboet. Oppositieraadslid Glenn Anné (Open Vld) pleit ervoor om de Oudestraat tijdelijk ook open te stellen voor het verkeer van de Kontichsesteenweg, maar daar wil schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) niet van weten: “Dat zou te gevaarlijk worden voor de fietsers.” 

 1. Jobplatform El Kaouakibi krijgt voorlopig bewindvoerder aangesteld: “Geldstromen zonder boekhoudkundige verklaring”
  ANTWERPEN

  Jobplat­form El Kaouakibi krijgt voorlopig bewindvoer­der aangesteld: “Geldstro­men zonder boekhoud­kun­di­ge verklaring”

  Na Let’s Go Urban is ook bij WannaWork van Sihame El Kaouakibi een voorlopig bewindvoerder aangesteld door de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Dat gebeurde op vraag van de curator van het failliete horecabedrijf Point Urbain BV van El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen. WannaWork was het jobplatform waarmee El Kaouakibi kansarme jongeren aan een job wilde helpen.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"