Norbert Jacobs, aan zijn kraam op de rommelmarkt in Hemiksem.
Volledig scherm
PREMIUM
Norbert Jacobs, aan zijn kraam op de rommelmarkt in Hemiksem. © Klaas De Scheirder

Norbert (64), al één jaar verlamd door corona, blijft rommelmarkten organiseren: “Ik wil niet sterven aan deze zever”

Hemiksem/AartselaarHet evenemententerrein aan de Sint-Bernardusabdij werd zondag ingepalmd door de jaarlijkse grote rommelmarkt  van de Deurnese boxingclub The Dragons. Voor inrichter Norbert Jacobs (64) een lichtpuntje in enkele donkere maanden: hij werd vorig jaar getroffen door het coronavirus en is sindsdien gebonden aan een rolstoel. “Maar ik ben strijdvaardig. Ik wil absoluut weer kunnen stappen.” 

 1. Soulful Sessions verwacht dit weekend 2.000 feestvarkens op Boeienweide: “Connectie met Schelde versterken dankzij tweede, verhoogd podium”
  ANTWERPEN

  Soulful Sessions verwacht dit weekend 2.000 feestvar­kens op Boeienwei­de: “Connectie met Schelde versterken dankzij tweede, verhoogd podium”

  Na een eerste editie met een kleine duizend bezoekers in 2019 trekt reizend feestconcept Soulful Sessions terug naar de Boeienweide op Linkeroever dit weekend. De capaciteit van het dagfestival is verdubbeld en er is een tweede podium bijgekomen vlak aan de Schelde. “We willen de prachtige skyline van Antwerpen meer dan ooit uitspelen.”
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.