Een aantal horecazaken in Aartselaar: kunnen zij op 1 mei alweer een buitenterras opstellen?
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal horecazaken in Aartselaar: kunnen zij op 1 mei alweer een buitenterras opstellen? © Benoit De Freine

Luik laat terrassen openen op 1 mei, burgemeesters in Zuidrand wachten Overlegcomité af: “Charmant offensief maar beslissing ligt niet bij ons”

Kontich/Aartselaar/NielHet statement van de Luikse gouverneur en burgemeesters om op 1 mei de horecazaken hun terras te laten openen, ongeacht de beslissing van het Overlegcomité, kan in onze regio op begrip rekenen. “Het is tijd dat dat er een duidelijk perspectief komt voor de horeca”, klinkt het bij een aantal burgemeesters. “Maar we gaan zelf geen heropeningen toelaten als het niet mag van hogerhand.”

 1. Sam (28) en Laura (23) toveren iconisch danscafé The Venue om tot streetfoodbar Palma: “Leuke vibes, lekkere drankjes en puur plantaardige voeding”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Sam (28) en Laura (23) toveren iconisch danscafé The Venue om tot streetfood­bar Palma: “Leuke vibes, lekkere drankjes en puur plantaardi­ge voeding”

  Het bekende danscafé The Venue aan de Boomsesteenweg in Aartselaar krijgt een nieuw leven als horecazaak Palma. Uitbaters Sam Pelgroms (28) en Laura Nollet (23) willen er hun gasten verrassen met plant-based streetfood. Alles wat op de kaart staat, wordt bereid met plantaardige ingrediënten. “We halen een stukje stadsgevoel naar hier.”
 2. Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”
  ANTWERPEN

  Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”

  Maar liefst 534 van de 2.700 horecazaken in Antwerpen hebben een terrasuitbreiding gevraagd én gekregen voor de grote heropening van morgen. Schepen voor lokale economie Koen Kennis (N-VA) blikt vanop terras vooruit. “We hopen dat iedereen massaal afzakt naar de terrassen en zich gedraagt, maak het de horecabazen alsjeblief niet nóg moeilijker.”
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije