De kauw is een luidruchtige, gedrongen vogel, zwart met een grijs achterhoofd.
Volledig scherm
De kauw is een luidruchtige, gedrongen vogel, zwart met een grijs achterhoofd. © © Bart Leye

Kauwen aan De Reukens teisteren buurtbewoners: ANB en gemeente schakelen jager in

AartselaarHet gemeentebestuur bindt samen met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) de strijd aan met de kauwenpopulatie in de omgeving van het natuurgebied De Reukens. De vogels zorgen daar bij verschillende buurtbewoners voor heel wat overlast.

  1. Zwembad van Kontich moet voor minstens enkele maanden sluiten na administratieve blunder: “Hoe kan het dat er nooit alarmbellen zijn afgegaan?”
    PREMIUM
    Kontich

    Zwembad van Kontich moet voor minstens enkele maanden sluiten na administra­tie­ve blunder: “Hoe kan het dat er nooit alarmbel­len zijn afgegaan?”

    Bijzonder onaangename verrassing voor de vele gebruikers van het zwembad van het vrijetijdscentrum De Nachtegaal in Kontich. Vanaf woensdag 21 september moet het zwembad voor geruime tijd de deuren sluiten. De milieuvergunning voor de uitbating blijkt namelijk te zijn verlopen: een administratieve blunder met een enorme impact. “Hoe dit is kunnen gebeuren? Op dit moment weten we het zelf niet helemaal”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA), die verwacht dat een heropening niet meer voor dit jaar zal zijn.