Kasteelcoördinator Bart Callaert toont alvast een van de elf ingerichte kamers: de slaapkamer van de kerstman.
Volledig scherm
Kasteelcoördinator Bart Callaert toont alvast een van de elf ingerichte kamers: de slaapkamer van de kerstman. © Klaas De Scheirder

Kasteel Cleydael maakt zich op voor familiespektakel ‘Kerstmagie’: “Wie helpt zingende elfjes hun stem terug te vinden?”

AartselaarHet kasteel Cleydael is vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 december het decor voor het familiespektakel ‘Kerstmagie’. Een dertigtal vrijwillige decorbouwers waren er de voorbije weken al in de weer om het kasteel om te toveren tot een betoverend kerstpaleis. Bezoekers van ‘Kerstmagie’ mogen een spannende audiovisuele ontdekkingstocht verwachten doorheen elf sfeervolle en feeëriek verlichte kamers.

 1. Fusie van Kontich en Lint nog niet voor meteen: “Nog geen vraag gekregen, maar we staan open voor alle gesprekken”
  PREMIUM
  Kontich/Lint

  Fusie van Kontich en Lint nog niet voor meteen: “Nog geen vraag gekregen, maar we staan open voor alle gesprekken”

  Er zijn nog geen formele gesprekken geweest over een mogelijke fusie tussen Kontich en Lint. Dat heeft Kontichs burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) de afgelopen gemeenteraad onderstreept. “We voelen op dit moment geen acute noodzaak om te fusioneren”, aldus de burgemeester. “Maar het is wel een uitdaging die voor ons ligt. Gebeurt het niet deze of de volgende legislatuur, dan toch ergens dáárna.”
 2. Eigenaar stelt Kasteel Cleydael open voor kerstspektakel ‘Kerstmagie’: “Ideale familie-uitstap in sprookjesachtig decor”
  PREMIUM

  Eigenaar stelt Kasteel Cleydael open voor kerstspek­ta­kel ‘Kerstmagie’: “Ideale familie-uit­stap in sprookjes­ach­tig decor”

  Het kasteel Cleydael zal in december voor het eerst het decor vormen voor het kerstspektakel ‘Kerstmagie’. Het kasteel zal geheel worden omgetoverd tot een oogverblindend kerstpaleis dat je toegang biedt tot een wondere wereld vol kerstsfeer. Eigenaar Robert Coosemans (69) zet daarvoor uitzonderlijk de deuren van het prachtige, eeuwenoude gebouw open. Speciaal voor ons licht hij nu al een tipje van de sluier op.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.