Kasteelcoördinator Bart Callaert toont alvast een van de elf ingerichte kamers: de slaapkamer van de kerstman.
Volledig scherm
Kasteelcoördinator Bart Callaert toont alvast een van de elf ingerichte kamers: de slaapkamer van de kerstman. © Klaas De Scheirder

Kasteel Cleydael maakt zich op voor familiespektakel ‘Kerstmagie’: “Wie helpt zingende elfjes hun stem terug te vinden?”

AartselaarHet kasteel Cleydael is vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 december het decor voor het familiespektakel ‘Kerstmagie’. Een dertigtal vrijwillige decorbouwers waren er de voorbije weken al in de weer om het kasteel om te toveren tot een betoverend kerstpaleis. Bezoekers van ‘Kerstmagie’ mogen een spannende audiovisuele ontdekkingstocht verwachten doorheen elf sfeervolle en feeëriek verlichte kamers.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. In Het Steen kan je je juweel laten schatten tijdens mini-expo over diamant
  Antwerpen

  In Het Steen kan je je juweel laten schatten tijdens mini-expo over diamant

  Stad Antwerpen, museum DIVA en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) zetten dit weekend, op zaterdag 11 en zondag 12 februari, de Antwerpse diamantsector in de kijker in Het Steen. Samen organiseren ze een mini-expo, gewijd aan de rijke diamantgeschiedenis van de stad, aangevuld met demonstraties en toelichtingen van een juweelschatter en een diamantslijper. Iedereen is welkom om een juweel te laten schatten door een professional of om de wereld van diamant beter te leren kennen.