De afvalophaling door Igean. De intercommunale is volop op zoek naar extra chauffeurs om de ophaling vlotter te organiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
De afvalophaling door Igean. De intercommunale is volop op zoek naar extra chauffeurs om de ophaling vlotter te organiseren. © IGEAN

Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwagens huisvuil minder dan vorig jaar”

AartselaarEen half jaar na de invoering van diftar voor huisvuil en gft, blijkt het systeem al zijn vruchten af te werpen. De ophalers van Igean hebben de voorbije zes maanden maar liefst 400 ton huisvuil minder huisvuil opgehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. “Dit is een geweldige opsteker voor milieu en klimaat”, reageert schepen voor Afvalbeleid Hans Cops (Groen). Toch is zeker niet de hele balans positief en zijn er nog te vaak problemen met de ophaling.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Actiegroep Red Onze Kleiputten bereidt al bezwaarschriften voor tegen saneringsproject in kleiputten: “Rupelstreek wordt opnieuw als stortplaats gebruikt”
  Boom/Rumst

  Actiegroep Red Onze Kleiputten bereidt al bezwaar­schrif­ten voor tegen sanerings­pro­ject in kleiputten: “Rupel­streek wordt opnieuw als stort­plaats gebruikt”

  Het openbaar onderzoek mag dan nog maar pas gestart zijn, de actiegroep Red Onze Kleiputten bereidt nu al een rits bezwaarschriften voor tegen het saneringsproject in de kleiputten. “De kapping van 55 hectare bos, de realisatie van een nieuwe kade, de verlegging van de Kapelstraat… Het is duidelijk dat dit met heel wat natuurschade en hinder zal gepaard gaan”, luidt het.