Wie met de fiets of te voet naar het werk kwam, kreeg 's middags een picknick aangeboden.
Volledig scherm
Wie met de fiets of te voet naar het werk kwam, kreeg 's middags een picknick aangeboden. © Klaas De Scheirder

Gemeentepersoneel neemt deel aan Car Free Day (en wordt beloond met picknick)

AartselaarDe Car Free Day is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Aartselaar. 82 medewerkers van de gemeente namen eraan deel en kwamen te voet of per fiets naar het werk. Ze werden bedankt met een picknick aan het sportcentrum.

 1. Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Monument op het Zuid eert verloren huisdieren: “Tsjoko de papegaai bleek gewoon op 2dehands.be te staan”

  “Hebt u mijn hondje gevonden? Ze is al 13 jaar mijn vriendinnetje.” Het is één van de vele spraakmakende citaten op het nieuwe monument aan de gevel van Buurthuis Unik aan de Fransenplaats. De affiches van verloren huisdieren intrigeren bezieler Maarten Inghels - ex-stadsdichter en schrijver van het boek van meesteroplichter Piet Van Haut- die hij 14 jaar geleden begon te verzamelen: “Moby Dick was onderweg naar zijn oude huis in Nederland toen hij na tien dagen werd teruggevonden.”
 2. ASSISEN. “Als ik met een honkbalknuppel op u afloop, wat zou u dan doen?” Advocaat zegt dat slachtoffer vechtpartij zelf uitlokte
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Als ik met een honkbal­knup­pel op u afloop, wat zou u dan doen?” Advocaat zegt dat slachtof­fer vechtpar­tij zelf uitlokte

  Dat Joël Ozuna de steekpartij die hem uiteindelijk het leven kostte zelf heeft uitgelokt, is volgens meester Damen perfect mogelijk. Een gespierde man die met een grote honkbalknuppel op je afloopt, zo klonk het, zorgt bijna automatisch voor een reactie. Als de jury daarmee akkoord zou gaan, zou dat de strafmaat gevoelig naar beneden halen. De aanklager hield er alvast een andere mening op na. Later vandaag beslist de jury over de schuldvraag.
 3. Doorbraak in doortrekking N171 nakende: “In 2024 zouden werken eindelijk kunnen starten”
  Aartselaar/Rumst

  Doorbraak in doortrek­king N171 nakende: “In 2024 zouden werken eindelijk kunnen starten”

  Een van de komende weken wordt een doorbraak verwacht in het dossier van de doortrekking van de expresweg N171. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft hiervoor momenteel de sleutel in handen. “Ons is gezegd dat zij tegen het einde van dit jaar een beslissing neemt over het voorkeurscenario”, zegt Aartselaars schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA).