Kleuters ontdekken boekjes in de bibliotheek.
Volledig scherm
Kleuters ontdekken boekjes in de bibliotheek. © Laenen

Buerstedeschool schaft kleuterbezoek aan bibliotheek af: “Te omslachtig en te duur”

Het derde kleuterklasje van de Buerstedeschool gaat sinds korte tijd niet meer op bezoek in de bibliotheek. Volgens schepen van Onderwijs Mark Vanhecke (N-VA) is de uitstap geen basisbehoefte en te omslachtig.

 1. Dierenspeciaalzaak Zowizoo eert overleden zaakvoerster met digitale hondenwandeling: “Ze was een voorbeeld voor velen”
  PREMIUM

  Dierenspe­ci­aal­zaak Zowizoo eert overleden zaakvoer­ster met digitale hondenwan­de­ling: “Ze was een voorbeeld voor velen”

  Dierenspeciaalzaak Zowizoo in Kontich organiseert van zondag 1 tot en met woensdag 11 november de allereerste virtuele hondenwandeling ooit. Bedoeling is om in die periode 25 kilometer te wandelen of te lopen met je hond en de afstand bij te houden met een sportapp. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker, een organisatie die de zaakvoerders nauw aan het hart ligt. “Met dit initiatief willen we mama een passend eerbetoon geven.”
 1. Stijging van aantal besmettingen in Aartselaar op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Aartselaar op maandag 19 oktober

  In Aartselaar zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 7. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Aartselaar komt dat getal nu op 444 te liggen. Aartselaar heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.