Sharon Wtterwulghe en Ronny van Hee steken de ingezamelde spullen al in dozen.
Volledig scherm
Sharon Wtterwulghe en Ronny van Hee steken de ingezamelde spullen al in dozen. © Klaas De Scheirder

Aartselarenaren houden grote inzamelactie van spullen voor slachtoffers waterramp

AartselaarEnkele Aartselarenaren hebben de handen in elkaar geslagen en zamelen spullen in voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Iedereen kan voeding en andere levensnoodzakelijke middelen komen afleveren bij Style at Home aan de Cleydaellaan. De komende dagen worden die met camionettes vervoerd richting de getroffen gebieden. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.

 1. REPORTAGE. Op kroegentocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Op kroegen­tocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”

  In oktober en november gaat Het Laatste Nieuws elke zaterdag op kroegentocht: samen met stadsgids Tanguy Ottomer bezoeken we de zes meest memorabele bruine kroegen van ‘t stad, en vertellen we de verhalen die er aan de toog verteld worden. Het doel van al die toogpraat? Bruine kroegen laten erkennen als cultureel erfgoed, want deze cafés ademen geschiedenis. En een kroegentocht is natuurlijk ook heel plezant. Deze week: café Pelikaan. “Als de vaste klanten ziek zijn, sturen we al eens een kaartje.”
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.