Schepen van Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA) en dierenarts Liesl Van Trappen van Vets for City Pigeons, samen bij de dispenser op het dak van het gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA) en dierenarts Liesl Van Trappen van Vets for City Pigeons, samen bij de dispenser op het dak van het gemeentehuis. © rv

Aartselaarse duiven gaan aan de pil: “Diervriendelijke manier om overlast aan te pakken”

AartselaarOm de duivenplaag in het centrum aan te pakken, schakelt Aartselaar als eerste gemeente in de regio de hulp in van de zogenaamde ‘duivenpil’. Daarbij worden de duiven gevoederd met maiskorrels die een contraceptief bestanddeel bevatten. “Hiermee kunnen we populatie op een verantwoorde wijze laten afnemen”, zegt schepen van Dierenwelzijn Bart Lambrecht (N-VA).

  1. Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestaureerd voor nieuwe expo: “Zowel geschiedkundig als artistiek van onschatbare waarde”
    ANTWERPEN

    Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestau­reerd voor nieuwe expo: “Zowel geschied­kun­dig als artistiek van onschatba­re waarde”

    Het oudste nog bestaande stadsplan van Antwerpen van de hand van de Italiaanse schilder Virgilius Bononiensis, wordt momenteel gerestaureerd. De met de hand ingekleurde houtsnede ‘Antverpia’ van 1m20 op 2m65 wordt in gereedheid gebracht voor een nieuwe expo in het Plantin-Moretusmuseum. “Anverpia is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen.”