Het nieuwe intergemeentelijke zwembad zal normaal openen in januari of februari 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe intergemeentelijke zwembad zal normaal openen in januari of februari 2022. © LD Architecten

Aartselaar legt nieuwe tarieven voor schoolzwemmen vast: kinderen in Boom, Rumst en Schelle betalen voortaan het dubbele

Aartselaar/RupelstreekMet het oog op de opening van het nieuwe intergemeentelijke zwembad voert Aartselaar nieuwe tarieven voor schoolzwemmen in. De scholieren uit Niel en Hemiksem, gemeenten die mee participeren in de bouw van het zwembad, komen voortaan zwemmen aan 3 euro per kind. Ook voor de niet-participerende Rupelgemeenten Boom, Rumst en Schelle wordt er water voor schoolzwemmen voorzien, al is dat tegen 6 euro per kind. “Een té groot verschil”, meent oppositieraadslid Kris Wils (NAP).

  1. Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”
    PREMIUM
    Hemiksem

    Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”

    Het gemeentelijk zwembad van Hemiksem gaat eind deze maand al definitief dicht. Normaal was het bad pas dichtgegaan als het nieuwe intergemeentelijke zwembad in Aartselaar klaar zou zijn, maar dat is pas begin januari het geval. De Hemiksemse zwemverenigingen komen daarmee in een lastig parket te zitten: zij dreigen het komende halfjaar zonder zwemwater te vallen – en ook daarna is er nog lang geen zekerheid.