Het gemeentehuis van Aartselaar.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Aartselaar. © Benoit De Freine

85 procent van Aartselarenaren voelt zich gelukkig

AartselaarOngeveer vier vijfde van de Aartselarenaren voelt zich gelukkig en is tevreden over zijn buurt. Dat blijkt uit de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid

 1. Philippe Goldberg hielp Red Lions mee op de internationale kaart zetten: “Peking was tot in de puntjes georganiseerd, Rio was meer improvisatie”
  hockey bijna vergeten olympiërs

  Philippe Goldberg hielp Red Lions mee op de internatio­na­le kaart zetten: “Peking was tot in de puntjes georgani­seerd, Rio was meer improvisa­tie”

  Een jaar of vijftien geleden begon de Belgische mannenhockeyploeg aan een succesverhaal dat straks in Tokio zou moeten leiden tot een gouden medaille. Philippe Goldberg (42) maakte in die begindagen de Olympische Spelen van 2008 (als speler) en 2016 (als assistent-coach) mee. “België is één van de landen die deze zomer goud kunnen pakken, maar in zo’n toernooi moet ook alles mee zitten.”
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”