Gert Ielegems van Garage Beerens en Staf Van Mensel, de organisator van de wielerwedstrijd.
Volledig scherm
Gert Ielegems van Garage Beerens en Staf Van Mensel, de organisator van de wielerwedstrijd. © Foto De Freine

168 renners aan de start van derde editie Grote Prijs Beerens

Aartselaar maakt zich op voor de derde editie van de Grote Prijs Beerens. Liefst 168 renners zullen op zondag 4 augustus aan de start staan van de wielerwedstrijd.

 1. Werknemers van AZ Rivierenland gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”
  Rumst/Bornem/Willebroek

  Werknemers van AZ Rivieren­land gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”

  Het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, gaat met een originele actie op zoek naar nieuwe werkkrachten. “We moedigen onze eigen medewerkers aan om nieuwe collega’s te zoeken. Wie een kandidaat vindt voor een openstaande functie, wordt beloond met een cadeaubon van 250 euro voor het hele team”, zegt Sofie Vermeulen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Aartselaar op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Aartselaar op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Aartselaar, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 8. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 77. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Aartselaar op 534 te liggen. Omdat Aartselaar meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsysteem: “10 ton restafval per week minder”
  PREMIUM

  Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsys­teem: “10 ton restafval per week minder”

  De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet: Aartselaar zal toetreden tot diftar voor de ophaling van huisvuil. Het systeem, waarbij wordt gewerkt met containers die gewogen, geledigd en teruggezet worden, zal vanaf 1 april 2021 in voege treden. Volgens schepen van Milieu René Lauwers (Groen) zal de hoeveelheid restafval door de maatregelen gevoelig verkleinen. Maar oppositiepartij Open Vld trekt die bewering in twijfel en meent dat het voor de inwoners een prijzige zaak zal worden.