ketamine
Volledig scherm
ketamine © shutterstock

Zestal betrokken bij drugslab en cannabisplantages: “Ze konden 85 kilogram ketamine maken”

Scherpenheuvel, AarschotHet Brusselse parket-generaal heeft gevangenisstraffen van 3 tot 7 jaar gevorderd tegen zes mannen die betrokken zouden geweest zijn bij een drugslab en Nederland en twee cannabisplantages in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem. Volgens het openbaar ministerie hadden drie van de mannen voldoende chemische producten besteld om 85 kilogram ketamine te maken. Die hoeveelheid zou een straatwaarde van 2 miljoen euro gehad hebben. Vijf van de zes zouden ook betrokken geweest zijn bij twee plantages van 760 en 782 planten.

 1. Na afscheid als gedeputeerde geeft Monique Swinnen nu ook de fakkel als gemeenteraadslid door: “Alleen de groten weten wanneer ze moeten stoppen.”
  Aarschot

  Na afscheid als gedeputeer­de geeft Monique Swinnen nu ook de fakkel als gemeente­raads­lid door: “Alleen de groten weten wanneer ze moeten stoppen.”

  Monique Swinnen (CD&V) stopt als gemeenteraadslid en geeft de fakkel door aan Dries van Horebeek. Swinnen was 35 jaar actief in de Aarschotse gemeentepolitiek en nam op 1 januari ook al afscheid van haar taak als gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant. Ze vertelde het nieuws op de gemeenteraad donderdagavond 15 januari en kreeg lofbetuigingen van verschillende fracties.
 1. Zoontje Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Zoontje Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"