Yela verzamelt plastic dopjes en spaart voor een geleidehond

Yela Luyten (16) uit Langdorp is slechtziend en heeft binnenkort een geleidehond nodig. Haar school KAMSA is een inzamelactie begonnen van plastic flessendopjes. Voor elke verzamelde kilo gaat 30 cent naar de scholen waar de honden worden getraind.

 1. ASSISEN. Beschuldigde Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familieleden: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”
  PREMIUM
  Leuven

  ASSISEN. Beschuldig­de Alinda tijdens laatste woord in proces over moord op bejaarde familiele­den: “Ik snap niet dat iemand in staat is zoiets gruwelijks te doen”

  Op de wellicht laatste dag van haar assisenproces heeft beschuldigde Alinda Van der Cruysen (47) het laatste woord gekregen. Het was geen verrassing dat ze als achternicht de dubbele moord op Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) bleef ontkennen. “Ik vind het verschrikkelijk dat mensen denken dat ik daartoe in staat zou zijn”, las ze haar briefje voor. De jury gaat de rest van de dag in beraad over de schuldvraag.
 2. Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersactie
  Diest

  Politie betrapt bestuurder onder invloed die rijbewijs moet inleveren voor eerdere feiten, een bestuurder die net spacecake naar binnen speelde,.... en tal van andere inbreuken bij verkeersac­tie

  In de nacht van zaterdag op zondag organiseerde de lokale politie Demerdal-Dsz een verkeersactie. Een eerste controle werd opgezet te Diest Schoonaerde, daar werden 59 bestuurders aan de kant gezet die allemaal een ademtest moesten afleggen. Een 59-jarige man uit Beersel was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs zes uur afgeven. Dit was ook het geval voor een buitenlandse bestuurder maar deze moest onmiddellijk zijn boete van 600 euro ter plaatse betalen. Een 29-jarige man uit Retie testte positief op verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven.
 1. Viergeslacht in coronatijden: “We mochten het ziekenhuis niet in en konden alleen genieten van de foto’s”
  Rillaar/Houwaart

  Vierge­slacht in coronatij­den: “We mochten het ziekenhuis niet in en konden alleen genieten van de foto’s”

  In Rillaar vieren ze bij de familie Goossens een viergeslacht nadat Tina (40) er beviel van dochter Louise op 10 juli 2020. Oma Arlette Van Calster (66) en overgrootmoeder Paula Rentiers (88) uit Houwaart zijn in elk geval heel trots maar hadden de bevalling liever niet in coronatijden moeten beleven. “Je mag niet naar je kleinkind toe en dat is nu net hetgeen je zo graag wil doen, knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen. Dat mocht dus niet.”
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto