Werken Statiestraat en Begijnhof
Volledig scherm
Werken Statiestraat en Begijnhof © RV

Werken Statiestraat en Begijnhof starten op 29 juli

Het wegdek in de Statiestraat in Aarschot is in bijzonder slechte staat. Om dit te verhelpen, start aannemer DSV op maandag 29 juli in opdracht van de stad Aarschot met de vernieuwing van het wegdek tot aan het Begijnhof. Volgens de huidige planning zullen de werken een maand in beslag nemen.

 1. Politie controleert aanhangwagens in de omgeving van containerparken

  Politie contro­leert aanhangwa­gens in de omgeving van container­par­ken

  De politie Demerdal-DSZ voerde afgelopen week controles uit in de omgeving van de containerparken met betrekking tot aanhangwagens. In Diest werden 46 aanhangwagens aan de kant gezet :één bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs om een zware aanhangwagen te trekken, deze werd afgesleept. Drie andere bestuurders kregen een proces-verbaal ingevolge slechte ladingzekering en zes schriftelijke waarschuwingen werden uitgeschreven voor slechte verlichting .
 1. Buurt reageert vol ongeloof op dood Maria Storms (91): “Wie zou haar nu kwaad willen doen? Hebben de speurders het niet bij het verkeerde eind? En wat deed ze aan het kippenhok?”
  PREMIUM

  Buurt reageert vol ongeloof op dood Maria Storms (91): “Wie zou haar nu kwaad willen doen? Hebben de speurders het niet bij het verkeerde eind? En wat deed ze aan het kippenhok?”

  De 91-jarige Maria Storms werd afgelopen dinsdag thuis dood teruggevonden in de tuin van haar woning op de Langdorpsesteenweg in Aarschot. “Mogelijk iets gekregen of gevallen en gestorven aan onderkoeling”, dachten de buren. Uit de autopsie bleek echter dat Maria mogelijk geen natuurlijke dood stierf en het parket vorderde een onderzoeksrechter. De buren kunnen het niet vatten. “Wie zou die lieve dame nu zoiets kunnen aandoen?”