Wateroverlast Rillaar.
Volledig scherm
Wateroverlast Rillaar. © Het Gemeentehuis-repro bollen

Waterstand in Aarschot wordt nauwzettend in de gaten gehouden

AarschotDonderdag kon de Motte in Rillaar de gigantische hoeveelheid water niet geslikt krijgen. De Tieltseweg, vooral tussen café Het Gemeentehuis richting dorp en een aantal straten en kruispunten in de buurt stonden onder water. De diensten van de stad, de brandweer en heel wat vrijwilligers deden er alles aan om alles weer onder controle te krijgen.

 1. ‘s Lands eerste celebrity chef Felix Alen (71) verliest vijfde strijd tegen kanker: “Tot enkele dagen voor zijn dood vroeg hij naar het keukenteam. Om nog even te overlopen”
  PREMIUM
  Diest

  ‘s Lands eerste celebrity chef Felix Alen (71) verliest vijfde strijd tegen kanker: “Tot enkele dagen voor zijn dood vroeg hij naar het keukenteam. Om nog even te overlopen”

  Vanochtend is Felix Alen, de eerste zogenaamde celebrity chef van België, op 71-jarige leeftijd overleden na een lange en harde strijd tegen kanker. Alen verdiende onder meer zijn sporen als kok in het koninklijk paleis, won de titel van Beste Junior Kok en opende het allereerste Culinair Cultureel Centrum van ons land. Familie en vrienden nemen maandag afscheid. “Hij was zo fier op zijn stad en liet dat waar mogelijk ook merken. Met zijn overlijden verliezen we één van onze grootste ambassadeurs”, klinkt het in ‘zijn’ Diest.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Illegaal aangetroffen tijdens verkeerscontrole
  BEGIJNENDIJK/ROTSELAAR/TREMELO

  Illegaal aangetrof­fen tijdens verkeers­con­tro­le

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft woensdag een verkeerscontrole gehouden op het Marc Muntenplein, aan de rotonde in Rotselaar, de Tremelose Veldonkstraat en op de Liersesteenweg in Begijnendijk. De Sociale Inspectie en RVA stelden tien inbreuken vast op de arbeidsreglementering, waaronder drie op zwartwerk, drie inbreuken in verband met RIZIV en drie inbreuken op deeltijdse arbeid. Tijdens de controle werd er één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef. De man werd meegenomen naar het commissariaat.