Nico Creses van Vlaams Belang.
Volledig scherm
Nico Creses van Vlaams Belang. © Bollen

Vlaams Belang niet te spreken over schoolbezoek aan niet-erkende moskee

Deze week werd Vlaams Belang Aarschot ingelicht door een aantal verontruste ouders dat de kinderen van het 4de jaar SIBA een bezoek zouden brengen aan de El-Islam moskee in Maasmechelen. Dit in het kader van de zogeheten interlevensbeschouwelijke competenties in het kader van dialoog en samenwerking tussen levensbeschouwingen op school die het onderwijs dient na te streven.

 1. Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschuiven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Eerste lentezon lokt massa volk naar de ‘Lekdreef’: “Het is even aanschui­ven voor een ijsje, maar dat doen we met plezier”

  De eerste lentezon was zaterdag een feit, en daarvan wilden heel wat mensen profiteren. Met een wandeling of fietstocht, maar ook genieten van een heerlijk ijsje stond bij velen op het dagprogramma. En dat heeft de Lekdreef in Averbode geweten. De parkings in de buurt stonden afgeladen vol, en voor je aan je ijsje kon beginnen, moest je soms erg lang aanschuiven.
 2. Een eigen lampenwinkel in Tielt-Winge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Een eigen lampenwin­kel in Tielt-Win­ge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”

  Ludo Kennes (63) en Maria Louisa Geebelen (63) zijn de zaakvoerders van Lichtweelde in Tielt-Winge, maar daar zal je ze niet al te vaak tegenkomen. Sinds enkele jaren vertoeft het koppel immers zeven maanden per jaar in Senegal, waar ze zich ontfermen over de lokale school. Elk jaar vullen ze thuis een container vol hulpgoederen, die ze dan meenemen naar daar. “De dankbaarheid die je van de bevolking krijgt, is enorm. Ons krijg je hier niet meer weg.”
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven