Vandaag werd een gloednieuwe vistrap geopend door onder meer Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag werd een gloednieuwe vistrap geopend door onder meer Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. © RV

Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging

AarschotOp de Demer, nabij ’s Hertogenmolens in Aarschot, werd vandaag een gloednieuwe vistrap geopend door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. Deze vistrap geeft vissen en andere waterdieren een stevige duw in de rug om opnieuw stroomopwaarts te zwemmen. Dat is heel belangrijk voor de verspreiding van verschillende vissoorten in de regio. De vistrap biedt ook oefenkansen aan peddelsporters die graag tegen de stroming in varen. Slalomkajak is namelijk een olympische sporttak die nu vaak maar moeilijk beoefend kan worden op onze waterwegen.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Burgemeester Rutten (Open Vld) neemt extra maatregelen na dodelijke brand in woonzorgcentrum Aarschot: “Toegangen worden vanaf nu afgesloten en blijven ook gesloten”
  PREMIUM
  Aarschot
  1

  Burgemees­ter Rutten (Open Vld) neemt extra maatrege­len na dodelijke brand in woonzorg­cen­trum Aarschot: “Toegangen worden vanaf nu afgesloten en blijven ook gesloten”

  Na de zware brand met een dodelijk slachtoffer in woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot neemt het stadsbestuur extra veiligheidsmaatregelen. Zo komen er nieuwe sloten en wordt er camerabewaking voorzien. “De veiligheid van onze bewoners en medewerkers is een prioriteit. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).