Vandaag werd een gloednieuwe vistrap geopend door onder meer Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag werd een gloednieuwe vistrap geopend door onder meer Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. © RV

Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging

AarschotOp de Demer, nabij ’s Hertogenmolens in Aarschot, werd vandaag een gloednieuwe vistrap geopend door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. Deze vistrap geeft vissen en andere waterdieren een stevige duw in de rug om opnieuw stroomopwaarts te zwemmen. Dat is heel belangrijk voor de verspreiding van verschillende vissoorten in de regio. De vistrap biedt ook oefenkansen aan peddelsporters die graag tegen de stroming in varen. Slalomkajak is namelijk een olympische sporttak die nu vaak maar moeilijk beoefend kan worden op onze waterwegen.

 1. TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”
  PREMIUM
  Leuven

  TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”

  De Diestsepoort herbergt een geheim. Wie de moeite doet rondslingerende skateplanken te ontwijken op het kasseiweggetje achter de busstalplaats, vindt het verborgen pareltje Stelplaza. Met een Jungle Joy van de tap, een ovenverse pizzapunt in de hand en de reggaeset van dj Creativ Dubs op de achtergrond is het Berlijngevoel onder de zonnegele parasols springlevend. “Het is wat zoeken, maar zo hebben we het graag.”
 2. Aarschot krijgt er met O’rizon één van de groenste woonprojecten bij: “We zitten op een van mooiste locaties van het Hageland”
  PREMIUM
  Aarschot

  Aarschot krijgt er met O’rizon één van de groenste woonprojec­ten bij: “We zitten op een van mooiste locaties van het Hageland”

  In Aarschot komt er binnenkort een gloednieuw woonproject met 76 appartementen. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group trekt hierbij volledig de groene kaart. Zo wordt het een gasloos project én wordt maar liefst 30 procent aan groene zones voorzien waarvan een deel publiek toegankelijk wordt. “Wij spelen met dit project in op de stijgende vraag naar duurzame woonoplossingen”, klinkt het.