Op de meest onverwachte plekken in het Hageland tref je een automaat aan, zoals hier onder het poortgebouw van de Begijnhoeve in Oorbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de meest onverwachte plekken in het Hageland tref je een automaat aan, zoals hier onder het poortgebouw van de Begijnhoeve in Oorbeek. © Bollen

Van sushi en ijsjes tot fietsbanden: hier vind je de 13 origineelste automaten van het Hageland

HagelandNu winkelen in deze tijden een ietwat apart uitstapje is, gaan lokale handelaars op zoek naar een manier om hun producten alsnog tot bij de klant te brengen met een online webshop, takeaway service, of een coronaproof ‘grab-and-go’-systeem. Iets wat zich ook in het straatbeeld vertaalt, nu automaten als paddenstoelen uit de grond schieten. Toegegeven: levende puppy’s of paraplu’s zoals in Japan kan je hier niet uit de muur halen, maar had u deze 13 opmerkelijke automaten in het Hageland al ontdekt? 

 1. 25-jarige fietser kritiek na aanrijding
  AARSCHOT/LEUVEN

  25-jarige fietser kritiek na aanrijding

  Een 25-jarige Leuvenaar is donderdagavond aangereden op zijn fiets in Gelrode (Aarschot). Het ongeluk gebeurde omstreeks 17 uur op het kruispunt van de Begijnendijksesteenweg en de Leuvensesteenweg aan restaurant Vital. De twintiger werd aangereden door een bestelwagen met aanhangwagen. Hij kwam zwaar ten val en hij werd in kritieke toestand afgevoerd. Het Leuvense parket stelde een verkeersdeskundige aan om de juiste omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. De man in de bestelwagen was een vijftiger uit het Kempense Hulshout. Er zou geen alcohol of drugs in het spel zijn geweest.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo