De kinderen kunnen op heel wat plaatsen terecht voor leuke activiteiten
Volledig scherm
PREMIUM
De kinderen kunnen op heel wat plaatsen terecht voor leuke activiteiten © Geert De Rycke

Van lasershooten tot snowboarden: zeven tips voor een gezellige herfstvakantie in Leuven en het Hageland

Leuven/HagelandVan 30 oktober tot 7 november is het weer herfstvakantie en dus zijn heel wat ouders op zoek naar manieren om hun kroost bezig te houden. Vorige week gaven we al enkele tips mee voor leuke herfstkampen. Deze week gaan we op zoek naar dagactiviteiten. Op zoek naar een gezellige gezinsactiviteit? Of brengt zoon of dochter de vakantiedagen liever zonder pottekijkers door? Iedereen vindt zijn gading in het diverse aanbod aan activiteiten, voorstellingen en workshops in Leuven en het Hageland. Dit zijn alvast onze tips.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 1. Werken aan rotonde - zonder Duracell batterijen - en Ter Heidelaan (R25) maand vroeger klaar: morgen kan verkeer weer door
  Aarschot

  Werken aan rotonde - zonder Duracell batterijen - en Ter Heidelaan (R25) maand vroeger klaar: morgen kan verkeer weer door

  De rotonde van de Duracell batterijen is eindelijk klaar. Maar dan zonder iconische batterijen. De werken zitten er na 15 maanden op, een maand eerder dan verwacht. Op woensdag 1 december wordt de signalisatie door de aannemer weggehaald en kan de rijweg volledig worden opengesteld voor het doorgaand verkeer, de handelaars en bezoekers van de bedrijvenzone Nieuwland.