Urbanus, een van de talloze artiesten die in de Viertap kwamen optreden.
Volledig scherm
Urbanus, een van de talloze artiesten die in de Viertap kwamen optreden. © Kurt Buelens

"Vader heeft Rillaar op de wereldkaart gezet"

RILLAARZaterdag neemt Rillaar afscheid van Karel Buelens. De oprichter van de legendarische oldiekroeg de Viertap was erg geliefd. "Mensen schrijven me dat hij een icoon was, de Godfather van het uitgaansleven", zegt zijn zoon Kurt (50), die terugblikt op een rijk gevuld leven.

 1. Gemeenteraad keurt vijfde tak voor rondpunt aan Fabiola goed: “Voor een betere en rechtstreekse ontsluiting van bedrijventerrein Heistse Hoek”
  Heist-op-den-Berg

  Gemeente­raad keurt vijfde tak voor rondpunt aan Fabiola goed: “Voor een betere en recht­streek­se ontslui­ting van bedrijven­ter­rein Heistse Hoek”

  De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft het stratentracé en de uitrusting van een nieuwe, vijfde afslag voor de ovonde N10-Wouwerstraat, beter bekend als het rondpunt Fabiola, goedgekeurd. De nieuwe gemeenteweg moet voor een betere ontsluiting van bedrijventerrein Heistse Hoek zorgen en de voormalige SPAR-site toegankelijk maken.
 2. Nog geen uitspraak over cannabisplantages in voormalige stripteasebar
  Aarschot

  Nog geen uitspraak over cannabis­plan­ta­ges in voormalige striptease­bar

  Het Brusselse hof van beroep doet pas op 6 oktober uitspraak over het dossier rond de cannabisplantage in de voormalige striptease-bar EXIT. Eerder vorderde het parket-generaal gevangenisstraffen van zeven en acht cel jaar tegen twee Albanese broers die betrokken zouden zijn geweest bij zes cannabisplantages. Volgens het parket-generaal waren de twee broers A. en S. de organisatoren van de zes plantages, maar dat spreekt de verdediging met klem tegen.