Uitnodigingen derde prik voor personen met verzwakte immuniteit verstuurd.
Volledig scherm
Uitnodigingen derde prik voor personen met verzwakte immuniteit verstuurd. © ANP

Uitnodigingen derde prik voor personen met verzwakte immuniteit verstuurd

Eerstelijnszone DemerlandDe Belgische overheden hebben beslist dat personen met verzwakte immuniteit uitgenodigd worden voor een derde prik tegen Covid-19. De uitnodigingen voor inwoners van Eerstelijnszone Demerland die hiervoor in aanmerking komen, werden verstuurd. Deze kunnen voor hun derde prik terecht in het vaccinatiecentrum van Aarschot.

 1. Dronken bestuurder met gedoofde lichten de baan op
  Scherpenheuvel / Aarschot

  Dronken bestuurder met gedoofde lichten de baan op

  De lokale politie Demerdal-DSZ hield vrijdag rond 00.20 uur een nachtelijke controle aan de Hoornblaas in Scherpenheuvel-Zichem. Zij bemerkten een wagen die met gedoofde lichten reed. Wanneer ze het voertuig achterna reden en gebruik maakten van blauwe zwaailichten en sirene, bleef de bestuurder echter verder rijden om dan uiteindelijk toch te stoppen. De 62-jarige man uit Aarschot die achter het stuur zat had te veel gedronken en moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.
 2. Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom
  TREMELO

  Bijna één op vijf te snel in bebouwde kom

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft zondag in de Kruisstraat in Tremelo gecontroleerd op snelheid. Van de 268 bestuurders reden er 47 te snel. Een bestuurder haalde een snelheid van 83 kilometer per uur, terwijl er slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. 17,5 procent reed dus te snel. Daarnaast werden ook 106 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Iedereen bleek negatief te zijn. Verder werden er geen andere overtredingen vastgesteld.
 3. Bestuurder onder invloed betrokken bij ongeval
  Scherpenheuvel / Aarschot

  Bestuurder onder invloed betrokken bij ongeval

  In de Veststraat in Scherpenheuvel-Zichem kwam het donderdag rond 19.50 uur tot een aanrijding tussen twee personenwagens. Tussen de beide bestuurders, een 56-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en een 26-jarige man uit Aarschot, kwam het tot een discussie over de omstandigheden van het ongeval. Daarop werd de politie verwittigd. De jongeman uit Aarschot bleek onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken.