BS Zonnedorp te Aarschot.
Volledig scherm
BS Zonnedorp te Aarschot. © Bollen

Tweede en derde kleuterklas van BS Zonnedorp blijft dicht tot 10 mei

AarschotDe kleuters van de tweede en derde kleuterklas van basisschool Zonnedorp te Aarschot blijven voorlopig nog in quarantaine. Gisteren werden 82 kleuters getest op corona. Hierbij kwam vandaag één extra besmetting aan het licht.

 1. Café Het Gemeentehuis komt met ludieke ‘vaccinatie-actie’, maar wordt verwijderd door Facebook: “Zij konden er niet om lachen, mijn klanten gelukkig wel”
  Rillaar

  Café Het Gemeente­huis komt met ludieke ‘vaccinatie-ac­tie’, maar wordt verwijderd door Facebook: “Zij konden er niet om lachen, mijn klanten gelukkig wel”

  Ronny De Ryck, uitbater van café Het Gemeentehuis, lanceerde woensdag een wel zeer ludieke actie op Facebook. “Wij helpen vaccineren!”, zo klonk het. Met zijn ‘Orale Vaccins’ wil hij de heropening van de horeca in de kijker zetten. Het bericht werd verschillende keren gedeeld op sociale media en mensen zagen de humor er duidelijk van in. Al dacht Facebook zelf er anders over. Zijn bericht werd immers verwijderd en zijn account werd 24 uur geblokkeerd.
 2. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 1. Frederik Laeremans kijkt uit naar zijn eerste mazout op het terras van De Dorpspomp: “Het zelf inschenken uit blikjes is toch niet helemaal hetzelfde”
  PREMIUM
  Herselt

  Frederik Laeremans kijkt uit naar zijn eerste mazout op het terras van De Dorpspomp: “Het zelf inschenken uit blikjes is toch niet helemaal hetzelfde”

  De langverwachte heropening van de terrassen nadert met rasse schreden. In de aanloop naar 8 mei toont een bekende Kempenaar ons deze week elke dag waar hij of zij zaterdag een eerste drankje zal nuttigen. Vandaag: Frederik Laeremans, de zaakvoerder van wegenbouwer Superbeton die vorig jaar te zien was in ‘The Sky is the Limit’. De op en top Kempenaar kijkt al reikhalzend uit naar zijn eerste mazout bij café De Dorpspomp - “De Poemp” - in Herselt. “Het bedrijf is intussen naar Aarschot verhuisd, maar toch blijven we met ons personeel elke vrijdagavond naar De Dorpspomp komen.”
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein