Kunstenaar Dieter f Mertens
Volledig scherm
Kunstenaar Dieter f Mertens © PGA

Tentoonstelling Side Effects in CC Het Gasthuis: “Kruisbestuiving tussen woord en beeld”

AarschotDe tentoonstelling ‘Side Effects’ is momenteel te zien in CC Het Gasthuis in Aarschot. De tentoonstelling van beeldende kunstenaar dieter.f.mertens en woordkunstenaar MdFk is een kruisbestuiving tussen woord en beeld. Side Effects is een reeks mini-schilderijen die gecreëerd zijn in de nasleep van een groter werk, gecombineerd met woord. De heren nemen je mee doorheen verschillende verhalen, verspreid over zes zalen, met hun neveneffecten. Bereid je voor op pakkende thema’s en spitsvondige taal. 

 1. Na de dagvaarding voor gebrekkige speeltuigen: Hoe ziet de toekomst van speelplein Bekaf eruit? “Als stad domein kan kopen, kan hier fatsoenlijk geïnvesteerd worden”
  PREMIUM
  Aarschot

  Na de dagvaar­ding voor gebrekkige speeltui­gen: Hoe ziet de toekomst van speelplein Bekaf eruit? “Als stad domein kan kopen, kan hier fatsoen­lijk geïnves­teerd worden”

  Vorige week nog werd VZW Sport- en Speelpleinen Bekaf gedagvaard omdat ze de opmerkingen van de FOD Economie over tekortkomingen aan de speeltuigen naast zich neerlegde. Toch blijven de vrijwilligers benadrukken dat ze er alles aan hebben gedaan om de kinderen op een veilige manier te laten spelen. “Wij hebben nog nooit een ernstig ongeval gehad”, vertelt Roger Vlummens, voorzitter van de vzw Sport- en Speelpleinen Bekaf.
 2. Organisatoren van Hagelandse 101 wandelen voor de eerste keer hun eigen tocht: “Alles doet pijn, maar het is zeker haalbaar”
  PREMIUM
  Hageland

  Organisato­ren van Hagelandse 101 wandelen voor de eerste keer hun eigen tocht: “Alles doet pijn, maar het is zeker haalbaar”

  Binnen enkele maanden is het zover: de Hagelandse 101. Een wandeltocht waar menig wandelaar volop naar uitkijkt. Met zijn 101 kilometers en 750 hoogtemeters die je binnen de 24 uur moet overwonnen hebben is het een ware uitdaging waar je beter niet ongetraind aan begint. Organisatoren Jo Langela (50) en Tony Coussens (51) deden de test. Hun tocht startte vrijdagavond symbolisch om 21.01 uur. Zaterdagochtend rond 11.30 uur kwamen de heren aan bij de Vlooybergtoren in Tielt-Winge. Met al 75 km op de teller kregen ze een heerlijk lokaal ontbijt van tv-kok Jeroen De Pauw.