Rik Terlyn en Klaas Schobre van café De Flater.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik Terlyn en Klaas Schobre van café De Flater. © PGA

Teleurstelling en ontgoocheling bij Aarschotse horeca na nieuwe beslissingen: “Wij draaien onze weekomzet op vrijdag en zaterdag tussen 22 en 3 uur ‘s nachts en wat met ‘den toog’?”

AarschotHet overlegcomité heeft beslist: Horeca dicht om 23 uur en met maximum 6 aan een tafel. De uitbaters reageren enerzijds begripvol, maar anderzijds voelen ze zich - alweer - in de steek gelaten. Want deze maatregelen gaan gevolgen hebben voor hun inkomsten. “Wij doen er alles aan om ons steentje bij te dragen en ze blijven met de vinger wijzen naar de horeca terwijl het probleem niet hier ligt”, vertelt Rik Terlyn mede-uitbater van café De Flater. “Dat verdient een hard werkende ondernemer niet”, klinkt het bij Jan De Vadder van café Guidon. 

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Gemeenteraadslid ijvert voor gratis test : “Zelftests is een recht voor iedereen”
  Aarschot

  Gemeente­raads­lid ijvert voor gratis test : “Zelftests is een recht voor iedereen”

  Zelftest zijn intussen niet meer weg te denken.Je gebruikt ze best vooraf om naar een familiefeest te gaan, met vrienden te kunnen afspreken of wanneer je je wat ziekjes voelde, … . Sinds de herstart van de scholen vraagt men om minimum 1 x per week je kind op corona te testen. “Nochtans is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om deze corona- zelftesten te bekostigen” reageert Dries Vandenbroeck, die via het OCMW gratis zelftests wil aanbieden.