Lokke Dieltiens en Stijn Kolacny, bezielers van Scaletta.
Volledig scherm
PREMIUM
Lokke Dieltiens en Stijn Kolacny, bezielers van Scaletta. © PGA

Stijn Kolacny en Scaletta springen met nieuwe single in de bres voor Akindo vzw: “Een onbezorgde grote vakantie is niet voor elk kind evident, en zij proberen daar iets aan te doen”

AarschotNog anderhalve week en het is zover: grote vakantie. Geen huiswerk meer, geen school, en - voor het eerst sinds lang - een vakantie met wat minder coronarestricties. De min 12-jarige jongens en meisjes van Scaletta, de voorbereidende groep van het Scalakoor, willen samen met hun bezielers Stijn Kolacny en Lokke Dieltiens dat moment niet zomaar laten voorbijgaan. Zij brengen een nieuwe single uit ‘Vakantie!’. Als die clip genoeg likes krijgt, schenkt het koor een bedrag aan Akindo vzw, een organisatie die zich inzet voor kansarme jeugd.

 1. 5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: de opening van een zomerbar, heerlijke optredens en keuvelen tussen de kruiden
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: de opening van een zomerbar, heerlijke optredens en keuvelen tussen de kruiden

  De weergoden zijn ons dit weekend weer goed gezind en het beloofd een stralend weekend te worden. Heb je nog geen plannen dit weekend? Dan helpt onze redactie je graag verder. Wij zochten vijf leuke activiteiten voor je uit. Want in het Hageland en Leuven valt alweer heel wat te beleven. Van een zomerbar, strand en optredens tot heerlijk keuvelen tussen de kruiden. Voor ieder wat wils.
 2. Van bassist in de Guy Swinnen Band tot solo op het podium van Druppel Del Mar 2.0: Hoe goed kennen we Bart Buls?
  PREMIUM
  Aarschot

  Van bassist in de Guy Swinnen Band tot solo op het podium van Druppel Del Mar 2.0: Hoe goed kennen we Bart Buls?

  De Guy Swinnen band klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Maar doet de naam ‘Bart Buls’ ook een belletje rinkelen? Hij maakt al jaar en dag deel uit van de Guy Swinnen band en ook onder zijn eigen naam treedt hij regelmatig op in Aarschot en omstreken. Hij werd al eerder omschreven als ‘De man die muziek ademt’ en ‘de meest onbekende bekende Vlaming’. Vorige week stond hij nog op het podium van Cristal Open Air en Druppel Del Mar 2.0, maar hoe goed kennen we Bart Buls?