Stad aarschot
Volledig scherm
© Stad aarschot

Stad Aarschot steek cadeaubon in nieuw jasje

AarschotWeet je echt niet wat kopen voor een jarige in de familie? Of wil je er al op tijd bij zijn voor de feestdagen, maar heb je helemaal geen inspiratie? Dan is de Aarschotse cadeaubon iets voor jou.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. ASSISEN. Volgens verdediging helikopterbruid en haar ex lokte Andy (30) zijn dood met vijftien messteken zelf uit: “Hij is begonnen. Hij is op haar afgevlogen”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  ASSISEN. Volgens verdedi­ging helikopter­bruid en haar ex lokte Andy (30) zijn dood met vijftien messteken zelf uit: “Hij is begonnen. Hij is op haar afgevlogen”

  Heeft Andy Vandereyt (30) zijn dood zelf gezocht, toen hij drie jaar geleden in Aarschot vijftien messteken in zijn romp en hersenpan kreeg? Dat is alvast het uitgangspunt van de verdediging van Kristel Appelt en Björn De Candt. “Het begon met een slag en een stamp. We kunnen Andy zijn aandeel in dit verhaal niet volledig weggommen”, pleitte Tim Smet. Als de twaalf juryleden dinsdag met meerderheid ‘ja’ antwoorden op de vraag van uitlokking zakt de maximumstraf tot vijf jaar cel.