Stad Aarschot stapt mee in experiment rond luchtreinigers in klaslokalen.
Volledig scherm
Stad Aarschot stapt mee in experiment rond luchtreinigers in klaslokalen. © ID / Wannes Nimmegeers

Stad Aarschot stapt mee in experiment rond luchtreinigers in klaslokalen: “Kindjes zitten in thermisch ondergoed én met mondmaskers in de klas, dat is niet ideaal”

AarschotStad Aarschot gaat mee in experiment rond luchtreinigers in klassen. Deze luchtreinigers zouden er voor zorgen dat het coronavirus niet meer verspreid wordt in klaslokalen. “In het totaalpakket lijkt dit een belangrijke schakel”, vindt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD).

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.