Stad Aarschot investeert 52.000 euro in luchtreinigers voor wzc Sint-Rochus en Orleanshof.
Volledig scherm
Stad Aarschot investeert 52.000 euro in luchtreinigers voor wzc Sint-Rochus en Orleanshof. © Stad Aarschot

Stad Aarschot investeert 52.000 euro in luchtreinigers voor wzc Sint-Rochus en Orleanshof

AarschotNa haar deelname aan het onderzoeksproject ‘Luchtreiniging in de klas’ koopt de stad Aarschot nu ook luchtreinigers aan voor woonzorgcentrum Sint-Rochus en het Lokaal Dienstencentrum Orleanshof. Met deze aankoop wil de stad de algemene luchtkwaliteit verbeteren en coronabesmettingen tegengaan.

 1. Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef
  Heist-op-den-Berg

  Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef

  De provincie en Bosgroep Zuiderkempen planten op zondag 12 februari een nieuw bos aan de Peredreef in Heist-op-den-Berg. Helpende handen zijn die ochtend welkom. “We planten 5820 boompjes en struiken in 2 dagen. Samen werken we zo aan een groene, gezonde en klimaatveilige toekomst. En dat doen we niet alleen: vrijdag krijgen de leerlingen van het Heilig-Hartcollege Heist en het Instituut Mevrouw Govaerts de primeur om de eerste boompjes te planten. Zondagvoormiddag geeft de buurt het goede voorbeeld en ’s middags is het de beurt aan onze jeugdbewegingen. Ook jij bent welkom om mee te planten: alleen, met het gezin, met de buren...”, klinkt het. Schrijf je in via provincieantwerpen.be/bosteller. Wie inspiratie heeft, kan een suggestie achterlaten voor de naam van het nieuwe bos.
 2. Europa schakelt BuildUp in om als één van 15 bedrijven 750.000 sociale woningen energetisch te renoveren tegen 2030 in vijf landen
  PREMIUM
  Aarschot

  Europa schakelt BuildUp in om als één van 15 bedrijven 750.000 sociale woningen energe­tisch te renoveren tegen 2030 in vijf landen

  BuildUp, de specialist in off-site constructie voor nieuwbouw en energetische renovatie, werd geselecteerd voor het Europese subsidietraject Life Giga Regio Factory. Dat project wil energetische renovatie versnellen en toegankelijker maken, maar illustreert vooral de grote nood om op - veel - grotere schaal energetisch te gaan renoveren. BuildUp ziet met de selectie opnieuw zijn leidende rol in energieneutraal off-site bouwen bevestigd. Dat ontgaat ook Vlaanderen niet, want vandaag ging Vlaams Minister van Wonen Diependaele langs bij BuildUp voor een bedrijfsbezoek.