Nicole Van Emelen (schepen van Welzijn), Noor Talpe (jeugdcentrum De Klinker), Karlien Vanpée (dienst samenleving), Godfried Degroe (Welzijnsraad Aarschot) en Alana Degroof (Logo Oost-Brabant) in een rookvrije speeltuin.
Volledig scherm
Nicole Van Emelen (schepen van Welzijn), Noor Talpe (jeugdcentrum De Klinker), Karlien Vanpée (dienst samenleving), Godfried Degroe (Welzijnsraad Aarschot) en Alana Degroof (Logo Oost-Brabant) in een rookvrije speeltuin. © Aarschot

Speelterreinen in Aarschot en deelgemeenten worden rookvrij: “Want zien roken, doet roken”

AarschotElke week beginnen in ons land honderden kinderen te roken. Kinderen spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag. Zien roken, doet roken. Helaas wordt vandaag de dag wél nog te veel gerookt of gedampt in het bijzijn van kinderen. De stad Aarschot vindt het belangrijk dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen. Daarom maakt ze nu – na Speeltuin Bekaf – ook andere speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten rookvrij.

  1. RESTOTIP. Marcaro uit Heist ruilt na bijna twee decennia ijsjes in voor wijn en tapas
    PREMIUM
    Heist-op-den-Berg

    RESTOTIP. Marcaro uit Heist ruilt na bijna twee decennia ijsjes in voor wijn en tapas

    Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die echt het ontdekken waard is. Deze week komt Marcaro aan bod, een klinkende naam in de Heistse horeca. Zaakvoerders Mario Schellens (47 jaar) en Mariane Verlinden (45) gooiden het recent over een andere boeg. “Na jaren tussen het ijs, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk”