Voorzitter van de Kerkfabriek Jos Bruyninckx, Johan Noppen, burgemeester Gwendolyn Rutten, architect Saidja Heynickx en schepen Bert Van der Auwera willen het Sint-Rochusmemoriaal opwaarderen.
Volledig scherm
Voorzitter van de Kerkfabriek Jos Bruyninckx, Johan Noppen, burgemeester Gwendolyn Rutten, architect Saidja Heynickx en schepen Bert Van der Auwera willen het Sint-Rochusmemoriaal opwaarderen. © stad Aarschot

Sint-Rochusmemoriaal krijgt opwaardering : “Wie heeft nog beeldmateriaal ?”

AarschotAl jaar en dag is het Sint-Rochusmemoriaal (Gijzelaarsstraat) een waardige herdenkingsplaats om stil te staan bij de Aarschotse slachtoffers van de gruwelijke oorlogsmisdaden in augustus 1914. De stad Aarschot heeft nu een samenwerkingsakkoord met de Kerkfabriek Onze-Lieve- Vrouw Aarschot, die eigenaar is van de kapel, het centraal kerkbestuur en de pastorale zone om het Sint-Rochusmemoriaal op te waarderen.

 1. Paasconcert van Fanfareorkest Blauberg brengt toeschouwers in Afrikaanse sferen: “Samenwerking met gospelkoor vormt grote meerwaarde”

  Paascon­cert van Fanfareor­kest Blauberg brengt toeschou­wers in Afrikaanse sferen: “Samenwer­king met gospelkoor vormt grote meerwaarde”

  Na vier lange jaren van coronastilte kan het fanfareorkest van Blauberg (Herselt) weer aanknopen met zijn Paasconcert, dat dit jaar onder de noemer ‘African Moods’ in het teken van Afrika staat. Daarvoor gaat het fanfareorkest een samenwerking aan met het gospelkoor ‘African Joys’ uit Molenbeek, en ook de drankkaart en het decor zullen Afrikaans getint zijn. De concerten gaan door op zaterdag 8 april en zondag 9 april in De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo).
  Herselt
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.