De salade geitenkaas bij de 4 seizoenen in Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
De salade geitenkaas bij de 4 seizoenen in Aarschot. © PGA

RESTOTIP. De 4 Seizoenen: “We hebben ons geïntegreerd in de Belgische mentaliteit”

AarschotEén maand geleden opende Gurung Someet (28) — Sam voor de vrienden — en Karki Dol (42) de 4 Seizoenen op de Grote Markt in Aarschot. Met een nieuw interieur en extra nieuwe suggesties, maar onder dezelfde naam als de vorige eigenaars. “We vonden het concept van de vorige uitbaters goed én iedereen kent het hier, dus waarom zouden we de naam veranderen?” Wij gingen alvast eens proeven. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.

 1. Gemeente geeft provincie negatief advies voor ruimtelijk beleidsplan: “Plan opgesteld door yuppies zonder voeling met platteland”
  PREMIUM

  Gemeente geeft provincie negatief advies voor ruimtelijk beleids­plan: “Plan opgesteld door yuppies zonder voeling met platteland”

  Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg geeft een negatief advies aan het Provinciaal Beleidsplan Ruimte. Dat is een visiedocument waarin de provincie de ruimtelijke ordening op lange termijn in kaart heeft gebracht. Volgens het plan zouden de dorpskernen van Heist-Goor, Grootlo en Schriek niet meer mogen uitbreiden, ook niet in woonuitbreidingsgebied.
  Heist-op-den-Berg
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.