Openingsweekend CC het Gasthuis Aarschot.
Volledig scherm
Openingsweekend CC het Gasthuis Aarschot. © PGA

Proef cultuur in Aarschot tijdens het openingsweekend van CC Het Gasthuis van 24 tot 26 september

AarschotVan vrijdag 24 tot en met zondag 26 september kan je op verschillende plekken in Aarschot cultuur proeven tijdens het Openingsweekend van CC Het Gasthuis. Het cultuurcentrum trekt buiten haar muren en neemt je mee op een culturele tocht doorheen de stad.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeersongeval waarbij moeder en dochter in levensgevaar naar ziekenhuis werden gebracht
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeerson­ge­val waarbij moeder en dochter in levensge­vaar naar ziekenhuis werden gebracht

  Op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het kruispunt van de Roeselberg in Houwaart, bij Tielt-Winge, gebeurde dinsdagnamiddag een zwaar ongeval waarbij een jonge moeder en haar 2-jarig dochtertje levensgevaarlijk gewond raakten. In het verleden werd de gevaarlijke situatie reeds aangekaart, maar de Aarschotsesteenweg (N223) is echter een gewestweg en valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.