De politiediensten zullen extra controleren op rijden onder invloed.
Volledig scherm
De politiediensten zullen extra controleren op rijden onder invloed. © Provincie Vlaams-Brabant-repro bollen

Politiediensten in Vlaams-Brabant controleren in september op rijden onder invloed

Aarschot/Tienen/DiestIn september controleren de lokale en federale politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed. Deze controles moeten leiden tot minder verkeersslachtoffers. Alcohol speelt in Vlaams-Brabant een rol bij één op de tien verkeersongevallen met lichamelijk letsel.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 2. Aarschotse scholen zetten beste beentje voor in de strijd tegen armoede en organiseerden tal van acties
  Aarschot

  Aarschotse scholen zetten beste beentje voor in de strijd tegen armoede en organiseer­den tal van acties

  17 oktober is de internationale ‘dag van verzet tegen armoede’. Die dag bundelden ze in Aarschot de krachten en geven we samen met de scholen en de actiegroep verzet tegen armoede het signaal dat we de strijd tegen armoede aanbinden. De Aarschotse scholen zetten alvast hun beste beentje voor in de strijd tegen armoede en organiseerden tal van acties. Ook zamelden ze massaal droge voeding in voor voedselbedelingspunt Kommaraf.