René Brems fluit ieder weekend nog minstens twee wedstrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
René Brems fluit ieder weekend nog minstens twee wedstrijden. © Bollen

Oudste ‘ref’ (84) van het land is al vijftig jaar scheidsrechter: “Wat er moet gebeuren opdat ik stop met fluiten? Sterven!”

AarschotOp KVC Langdorp was het dit weekend feest. Groot feest. René Brems, alias ‘de grijze arbiter’ mocht deze maand 84 kaarsjes uitblazen. Al 60 jaar is hij verbonden aan de club en al 50 jaar is hij scheidsrechter. Reden genoeg dus voor een feestje. Maar niet nadat hij eerst een wedstrijd had gefloten, want ieder weekend fluit René er minstens twee. Als het van de man zelf afhangt, stopt hij helemaal nog niet meteen met fluiten. “Ach, zo lang ik nog fit ben, goed hoor en zie, ga ik ermee door.”

 1. Europa schakelt BuildUp in om als één van 15 bedrijven 750.000 sociale woningen energetisch te renoveren tegen 2030 in vijf landen
  PREMIUM
  Aarschot

  Europa schakelt BuildUp in om als één van 15 bedrijven 750.000 sociale woningen energe­tisch te renoveren tegen 2030 in vijf landen

  BuildUp, de specialist in off-site constructie voor nieuwbouw en energetische renovatie, werd geselecteerd voor het Europese subsidietraject Life Giga Regio Factory. Dat project wil energetische renovatie versnellen en toegankelijker maken, maar illustreert vooral de grote nood om op - veel - grotere schaal energetisch te gaan renoveren. BuildUp ziet met de selectie opnieuw zijn leidende rol in energieneutraal off-site bouwen bevestigd. Dat ontgaat ook Vlaanderen niet, want vandaag ging Vlaams Minister van Wonen Diependaele langs bij BuildUp voor een bedrijfsbezoek.
 1. Het leven zoals het is, in ontwenningskliniek De Spiegel: “Het cocaïneprobleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”
  PREMIUM
  Kessel-Lo

  Het leven zoals het is, in ontwen­nings­kli­niek De Spiegel: “Het cocaïnepro­bleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”

  Ontwenningskliniek De Spiegel in Leuven bestaat al sinds 1980, maar wordt de laatste jaren geconfronteerd met drugsproblematieken die steeds ernstiger én complexer lijken te worden. Directeur Inge Temmerman neemt ons mee achter de schermen, vertelt hoe zo'n ontwenningsprogramma eruit ziet, waarom ketamine en cocaïne aan een steile opmars bezig zijn, en wat Dixie Dansercoer er precies mee te maken heeft.