Cannabisplantage illustratiebeeld.
Volledig scherm
Cannabisplantage illustratiebeeld. © Reuters

Opschorting voor koppel na vondst cannabisplantage in kelder

AARSCHOTEen koppel heeft opschorting van straf gekregen nadat er een kleine wietplantage in hun kelder in Rillaar (Aarschot) werd ontdekt.

 1. #tieltwingetourneeminerale
  Tielt-Winge

  #tieltwin­ge­tour­neemi­ne­ra­le

  In februari gaat alweer de zevende editie van Tournée Minérale van start. Hopelijk samen met jou! Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij! Doe je mee? Deel dan je leuke ‘alcoholvrije’ foto’s op Instagram of Facebook met de hashtag #tieltwingetourneeminerale. Wij zijn er alvast klaar voor!
 2. Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef
  Heist-op-den-Berg

  Provincie en Bosgroep planten met leerlingen en buurt nieuw bos aan Peredreef

  De provincie en Bosgroep Zuiderkempen planten op zondag 12 februari een nieuw bos aan de Peredreef in Heist-op-den-Berg. Helpende handen zijn die ochtend welkom. “We planten 5820 boompjes en struiken in 2 dagen. Samen werken we zo aan een groene, gezonde en klimaatveilige toekomst. En dat doen we niet alleen: vrijdag krijgen de leerlingen van het Heilig-Hartcollege Heist en het Instituut Mevrouw Govaerts de primeur om de eerste boompjes te planten. Zondagvoormiddag geeft de buurt het goede voorbeeld en ’s middags is het de beurt aan onze jeugdbewegingen. Ook jij bent welkom om mee te planten: alleen, met het gezin, met de buren...”, klinkt het. Schrijf je in via provincieantwerpen.be/bosteller. Wie inspiratie heeft, kan een suggestie achterlaten voor de naam van het nieuwe bos.
 3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.