Dirk Bergen, Daniël B en Erwin Jadot, de oprichters van Front 242
Volledig scherm
Dirk Bergen, Daniël B en Erwin Jadot, de oprichters van Front 242 © Geert Mertens

Oprichters Front 242 treden zaterdag in thuisstad op: “Er is maar één hoofdstad van de elektronische muziek en dat is Aarschot!”

Honderd meter van de plaats waar ze, ruim veertig jaar geleden, de eerste Front 242-nummers in elkaar knutselden, treden Daniël Bressanutti en Dirk Bergen zaterdag opnieuw samen op in hun thuisstad Aarschot met hun project NothingButNoise. In het cultuurcentrum Het Gasthuis vindt voor de eerste keer het elektronische muziekevenement van Db2fluctuation plaats. “Er is maar één hoofdstad van de elektronische muziek en dat is Aarschot”, zegt Daniël B.

  1. Nog geen uitspraak over cannabisplantages in voormalige stripteasebar
    Aarschot

    Nog geen uitspraak over cannabis­plan­ta­ges in voormalige striptease­bar

    Het Brusselse hof van beroep doet pas op 6 oktober uitspraak over het dossier rond de cannabisplantage in de voormalige striptease-bar EXIT. Eerder vorderde het parket-generaal gevangenisstraffen van zeven en acht cel jaar tegen twee Albanese broers die betrokken zouden zijn geweest bij zes cannabisplantages. Volgens het parket-generaal waren de twee broers A. en S. de organisatoren van de zes plantages, maar dat spreekt de verdediging met klem tegen.