Alois Van Craen tijdens de viering
Volledig scherm
Alois Van Craen tijdens de viering © Geert Mertens

Oorlogsveteraan Alois Van Craen op dag van honderdste verjaardag gevierd

De honderdste verjaardag van oorlogsveteraan Alois Van Craen - op 11 december -werd een gebeurtenis om nooit te vergeten. Met een legervoertuig werd hij tot aan het Capucienenklooster gebracht waar hij, in de aanwezigheid van het stadsbestuur en heel wat militairen, in de bloemen werd gezet. Bijna had de man de dood gevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

0 reacties

 1. Goedkope spulletjes van Heverlee tot Kortenaken: 9 tweedehandsbeurzen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Goedkope spulletjes van Heverlee tot Kortenaken: 9 tweede­hands­beur­zen in Leuven en het Hageland

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan vaak een nieuwe thuis dankzij allerlei marktjes. Daar kunnen de bezoekers een mooie slag slaan. Onze redactie verzamelde daarom alle tweedehandsbeurzen en tafelverkopen van de komende weken in Leuven en het Hageland in één handige lijst. Zo weet je meteen waar je deze maand terecht kan voor echte koopjes.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.