De vaccinaties zijn begonnen, zowel in het centrum in Diest als dat in Aarschot.
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccinaties zijn begonnen, zowel in het centrum in Diest als dat in Aarschot. © Dirk Desmet

Ook in Aarschot en Diest werden de eerste honderd spuitjes gezet: “Toch een beetje vreemd dat ik nu een vaccin krijg voor een virus waaraan ik papa verloor”

Diest/Aarschot.Net als op vele andere plekken, hebben ook de vaccinatiecentra in Diest en Aarschot vrijdag de deuren geopend. In Diest is dat het cultureel centrum Den Amer, in Aarschot de Stedelijke Feestzaal. Alles verliep behoorlijk goed, op enkele kinderziekten na. Zo waren er nog wat problemen met de ICT in Aarschot, en in Diest kregen ze aanvankelijk de code van de spuitjes niet gescand waardoor dit manueel moest worden ingevoerd. Al bij al zijn de verantwoordelijken tevreden, net als diegenen die een spuitje kregen, al was dat bij sommigen ei zo na niet gelukt. 

 1. Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscollege in Aarschot
  Aarschot

  Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscol­le­ge in Aarschot

  Het 1ste en 2de middelbaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot organiseerde op 2 maart de Dag van de Eerste Graad, weliswaar in een coronaversie. “We zijn blij dat we onze leerlingen toch eens een alternatieve lesdag konden aanbieden, ook al was het een uitdaging om coronaproof te werk te gaan maar we konden hen toch een aantal workshops aanbieden, net als een gezellige lunch en een paar andere extra’s. Voor hun welbehagen is dit in deze tijden zeker belangrijk”, zegt directeur Bart De Roeck.
 2. Leerlingen Elzenhof halen als enige van het buitengewoon onderwijs finale van online Whizzkids wedstrijd: “Ik ben zo fier. Dat ze dit aandurfden, is een hele grote stap voor hen”
  PREMIUM
  Aarschot

  Leerlingen Elzenhof halen als enige van het buitenge­woon onderwijs finale van online Whizzkids wedstrijd: “Ik ben zo fier. Dat ze dit aandurfden, is een hele grote stap voor hen”

  Vier leerlingen van Elzenhof, een school in Aarschot voor kinderen met leer- en gedragsstoornissen en met autisme, speelden vrijdag online de finale van de Whizzkids Vlaanderen, een ICT-wedstrijd voor de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Daarin namen ze het als enigen uit het buitengewoon onderwijs op tegen 39 andere klassen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king