Tussen de workshops door werd er ook gedanst.
Volledig scherm
Tussen de workshops door werd er ook gedanst. © SJCA

Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscollege in Aarschot

AarschotHet 1ste en 2de middelbaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot organiseerde op 2 maart de Dag van de Eerste Graad, weliswaar in een coronaversie. “We zijn blij dat we onze leerlingen toch eens een alternatieve lesdag konden aanbieden, ook al was het een uitdaging om coronaproof te werk te gaan maar we konden hen toch een aantal workshops aanbieden, net als een gezellige lunch en een paar andere extra’s. Voor hun welbehagen is dit in deze tijden zeker belangrijk”, zegt directeur Bart De Roeck.

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 3. Gwendolyn Rutten reageert op vuilwaterprobleem in Rillaar: “Verouderde leidingen moeten snel vervangen worden”

  Gwendolyn Rutten reageert op vuilwater­pro­bleem in Rillaar: “Verouderde leidingen moeten snel vervangen worden”

  Burgemeester van Aarschot, Gwendolyn Rutten (Open Vld), wil dat de verouderde waterleidingen in haar gemeente zo snel mogelijk worden vervangen. Dat zegt ze nadat woensdag enkele bewoners uit Rillaar en omstreken hun beklag deden over vuil, bruin water dat bij hen uit de kraan loopt. De Watergroep is ondertussen een dossier opgestart om de leidingen op termijn te vervangen. Rutten wil evenwel dat ze vaart maken, bovendien is ze zeer verontwaardigd over de reactie van De Watergroep.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen