Zaterdag 30 november planten Natuurpunt en de Aarschotse scouts alvast 3.300 bomen aan.
Volledig scherm
Zaterdag 30 november planten Natuurpunt en de Aarschotse scouts alvast 3.300 bomen aan. © KRISTIEN BOLLEN

Natuurpunt en stad Aarschot laten Hagelands Bos groeien

Het Hageland is bij toeristen gekend om zijn prachtige natuur. En het wordt alleen maar groener, want het Hagelands Bos groeit binnenkort 5 hectare. Dit gebeurt in twee fases. Op zaterdag 30 november planten Natuurpunt en de Aarschotse scouts alvast 3.300 bomen aan. Vele handen maken licht werk, dus komen enkele schepenen van de stad Aarschot graag een handje toesteken.

0 reacties

 1. ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vogel-locker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”
  PREMIUM
  Rillaar

  ‘Den David van Aarschot’ gaat voortaan door het leven als ‘Vo­gel-loc­ker’. “Mussen kunnen nu gezellig nestje maken naast zijn edele delen, want jawel: die heb ik laten hangen”

  Voorbijgangers zullen het al wel gemerkt hebben: het meer dan levensgrote kunstwerk van een naakte man, dat jarenlang aan de kapel van het gasthuis in Aarschot stond, is al een tijdje verdwenen. Het beeld was aan restauratie toe, maar is niet meer naar zijn vertrouwde plekje teruggekeerd. Kunstenaar Wilfried De Cock (44) heeft het namelijk een nieuwe bestemming gegeven, en dan bedoelen we niet alleen qua locatie. “Van zijn hoofd en zijn kruis heb ik vogelhuisjes gemaakt. Zijn hoofd heb ik erafgehaald, maar voor de rest is het beeld nog volledig... anatomisch correct.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas