Hoofdbeklaagde J.R. (links) riskeert met 45 maanden met uitstel de zwaarste straf. S.L. (midden) en Z.S. riskeren respectievelijk veertig maanden en drie jaar met uitstel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdbeklaagde J.R. (links) riskeert met 45 maanden met uitstel de zwaarste straf. S.L. (midden) en Z.S. riskeren respectievelijk veertig maanden en drie jaar met uitstel. © Vertommen

Na avondje cocktails drinken, schiet trio vuurpijl door woning van wijkagent ‘de Fluffy’: daders riskeren tot 45 maanden cel

AARSCHOT/BEGIJNENDIJKEen ‘wraakactie’ tegen de Aarschotse wijkagent ‘de Fluffy’ is een half jaar na de feiten voor drie jongemannen geëindigd voor de strafrechter. In juni besloten ze om na een cafébezoek een vuurpijl door de brievenbus in de woning van de inspecteur af te schieten. Waarom ze dat deden? “We zijn dom geweest”. Het openbaar ministerie spaarde de beklaagden niet.

  1. Het leven zoals het is, in ontwenningskliniek De Spiegel: “Het cocaïneprobleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”
    PREMIUM
    Kessel-Lo

    Het leven zoals het is, in ontwen­nings­kli­niek De Spiegel: “Het cocaïnepro­bleem gaan we niét oplossen met enkel repressie”

    Ontwenningskliniek De Spiegel in Leuven bestaat al sinds 1980, maar wordt de laatste jaren geconfronteerd met drugsproblematieken die steeds ernstiger én complexer lijken te worden. Directeur Inge Temmerman neemt ons mee achter de schermen, vertelt hoe zo'n ontwenningsprogramma eruit ziet, waarom ketamine en cocaïne aan een steile opmars bezig zijn, en wat Dixie Dansercoer er precies mee te maken heeft.