Monique Swinnen is niet langer gemeenteraadslid in Aarschot.
Volledig scherm
Monique Swinnen is niet langer gemeenteraadslid in Aarschot. © repro bollen

Na afscheid als gedeputeerde geeft Monique Swinnen nu ook de fakkel als gemeenteraadslid door: “Alleen de groten weten wanneer ze moeten stoppen.”

AarschotMonique Swinnen (CD&V) stopt als gemeenteraadslid en geeft de fakkel door aan Dries van Horebeek. Swinnen was 35 jaar actief in de Aarschotse gemeentepolitiek en nam op 1 januari ook al afscheid van haar taak als gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant. Ze vertelde het nieuws op de gemeenteraad donderdagavond 15 januari en kreeg lofbetuigingen van verschillende fracties. 

 1. Organisatoren Lolands festival blijven geloven in een volwaardige editie 2021: “Affiche van vorig blijft zelfs ongewijzigd”
  Scherpenheuvel-Zichem

  Organisato­ren Lolands festival blijven geloven in een volwaardi­ge editie 2021: “Affiche van vorig blijft zelfs ongewij­zigd”

  Nu we met zijn alleen toch een sprankeltje hoop hebben op een normaler leven binnen enkele maanden, durven ook organisatoren van festivals een beetje te dromen. Die van Graspop hebben hun editie dan wel al verschoven naar 2022, de organisatoren van Lolands in Scherpenheuvel-Zichem laten echter weten dat ze voorlopig voor een volwaardige versie van het festival gaan op 17 en 18 september 2021.
 2. Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscollege in Aarschot
  Aarschot

  Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscol­le­ge in Aarschot

  Het 1ste en 2de middelbaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot organiseerde op 2 maart de Dag van de Eerste Graad, weliswaar in een coronaversie. “We zijn blij dat we onze leerlingen toch eens een alternatieve lesdag konden aanbieden, ook al was het een uitdaging om coronaproof te werk te gaan maar we konden hen toch een aantal workshops aanbieden, net als een gezellige lunch en een paar andere extra’s. Voor hun welbehagen is dit in deze tijden zeker belangrijk”, zegt directeur Bart De Roeck.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt