Beweegbanken in de stad moet mensen aansporen om meer te sporten.
Volledig scherm
Beweegbanken in de stad moet mensen aansporen om meer te sporten. © Stad Aarschot/repro bollen

Mobiele beweegbanken moeten Aarschottenaars aanzetten tot sporten

AarschotDe stad Aarschot installeert vijf mobiele beweegbanken. Het gaat om zitbanken die verschillende beweegfuncties hebben en die je kan gebruiken als hulpmiddel tijdens kracht- en stabilisatie-oefeningen. Een van deze beweegbanken is bovendien een seniorenbank en dat is een primeur voor ons land.

 1. Sint en Pieten trekken met dubbeldekker door Aarschotse straten
  Aarschot

  Sint en Pieten trekken met dubbeldek­ker door Aarschotse straten

  Sinterklaas en zijn Pieten hebben zaterdag heel Groot-Aarschot doorkruits in een Engelse dubbeldekker. De traditionele Blijde Intrede van de Sint in Aarschot werd geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Toch wilde Sinterklaas absoluut de Aarschotse kinderen toewuiven. De Sint kon dan wel geen handjes schudden of tekeningen in ontvangst nemen, toch genoten heel wat kinderen van zijn doortocht en zwaaiden ze vrolijk naar de lieve goede man vanuit hun voordeur of tuin. De Sint vertrouwde ons nog één ding toe: In Aarschot zijn dit jaar géén stoute kinderen. Weldra kruipen dus de Pieten door de Aarschotse schoorstenen om wat lekkers te brengen.
 2. Kinderen van Jan Holemans getuigen over hun overleden papa: “Tijdens het groeten dacht ik nog: jij die altijd praatte, zegt nu niets”
  PREMIUM
  Aarschot

  Kinderen van Jan Holemans getuigen over hun overleden papa: “Tijdens het groeten dacht ik nog: jij die altijd praatte, zegt nu niets”

  Maggy (59), Benny (57) en Kris Holemans (55) zijn de drie kinderen van Jan Holemans die recent overleed op 82-jarige leeftijd. Jarenlang had Jan een drankcentrale in Aarschot, hij was ook de bedenker van twee streekbieren, maar zijn kinderen kennen hem vooral als de altijd goedlachse en hardwerkende vader die nooit verlegen zat om een grap. Zij getuigen over hun vader en vertellen ronduit over de man die wijd en zijd bekend was bij iedereen: “Hij leefde twee levens en had een zeer rijkelijk gevuld leven. Dat is een kleine troost, maar we missen hem nu al.”
 3. Lokale graffiti-artiest maakt kunstwerk voor de stad: “Mijn droom? Een volledig flatgebouw beschilderen”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Lokale graffiti-ar­tiest maakt kunstwerk voor de stad: “Mijn droom? Een volledig flatgebouw beschilde­ren”

  Wie voortaan gaat wandelen in natuurgebied De Demerbroeken, en zijn wagen parkeert aan zaal Concordia in Testelt, kan er niet naast kijken. Op de muur pronkt een grote muurschildering van een vos, gemaakt door lokaal kunstenaar Lars Van Cauwenbergh (23), die vol dromen zit als het over zijn graffiti gaat: “Hopelijk mag ik ooit eens een volledig flatgebouw beschilderen.”
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand