Lennaert Maes, Andries Boone, Jochen Smets en de andere organisatoren.
Volledig scherm
Lennaert Maes, Andries Boone, Jochen Smets en de andere organisatoren. © Foto Geert Mertens

Merodefestival lokt bekende namen

AVERBODE/LANGDORPTijdens het verlengde weekend van Hemelvaart vindt voor de eerste keer het Merodefestival plaats. Op het programma staan allerlei activiteiten, zoals muzikale wandelingen door het Merodegebied en concerten in culturele centra. Een indrukwekkende lijst artiesten, onder wie Eva De Roovere en Klaas Delrue (Yevgueni), werkt mee aan het project.

 1. VTM 2-programma Vanity Plates volgt vrijwilligster Sofie uit Aarschot die de laatste wens van terminale patiënten helpt te vervullen: “Sommige verhalen komen hard binnen”
  PREMIUM
  Gelrode

  VTM 2-programma Vanity Plates volgt vrijwillig­ster Sofie uit Aarschot die de laatste wens van terminale patiënten helpt te vervullen: “Sommige verhalen komen hard binnen”

  Sofie Lambrechts (41) uit Gelrode schittert donderdagavond in het VTM 2-programma Vanity Plates, dat wekelijks op zoek gaat naar de mensen achter de gepersonaliseerde nummerplaten van auto’s. Wat blijkt? Sofie is al jaar en dag vrijwilligster en penningmeester bij Wensambulancezorg, een vzw die de laatste wens van terminaal zieke mensen probeert te vervullen. “Af en toe komen de verhalen heel hard binnen.”
 2. Politie controleert aanhangwagens in de omgeving van containerparken

  Politie contro­leert aanhangwa­gens in de omgeving van container­par­ken

  De politie Demerdal-DSZ voerde afgelopen week controles uit in de omgeving van de containerparken met betrekking tot aanhangwagens. In Diest werden 46 aanhangwagens aan de kant gezet :één bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs om een zware aanhangwagen te trekken, deze werd afgesleept. Drie andere bestuurders kregen een proces-verbaal ingevolge slechte ladingzekering en zes schriftelijke waarschuwingen werden uitgeschreven voor slechte verlichting .