De burgemeesters van Begijnendijk (links), Tielt-Winge (midden) en Aarschot (rechts) slaan de handen in mekaar en organiseren samen een vaccinatiecentrum in de Stadsfeestzaal van Aarschot, ook in Den Amer in Diest komt er eentje en beiden zijn nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen.
Volledig scherm
De burgemeesters van Begijnendijk (links), Tielt-Winge (midden) en Aarschot (rechts) slaan de handen in mekaar en organiseren samen een vaccinatiecentrum in de Stadsfeestzaal van Aarschot, ook in Den Amer in Diest komt er eentje en beiden zijn nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen. © Dirk Desmet

Massale respons op vraag naar vrijwilligers voor vaccinatiecentrum eerstelijnszone Demerland

Diest/Aarschot/Begijnendijk/Bekkevoort/Scherpenheuvel-Zichem/Tielt-WingeDe Eerstelijnszone  Demerland is er al even uit waar de vaccinatiecentra komen, met name in de stadsfeestzaal in Aarschot en in CC Den Amer in Diest. Wat ze tot voor kort nog niet hadden, was voldoende personeel. Na een oproep hebben zich al een verrassende 178 vrijwilligers gemeld voor het centrum in Aarschot. 

 1. Tom Devos van het oorlogsmuseum wil graag praten met uitgeleverde oud concentratiebewaker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”
  PREMIUM
  Meensel-Kiezegem

  Tom Devos van het oorlogsmu­se­um wil graag praten met uitgelever­de oud concentra­tie­be­wa­ker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”

  De recent uitgeleverde concentratiekampbewaker Friedrich Karl Berger beroert de gemoederen in Meensel-Kiezegem nu blijkt dat vier inwoners in het kamp verbleven toen Berger er bewaker was en eentje er in die periode de dood vond. Dat ontdekte Tom Devos en het team van Museum44. Hij zou heel graag met de man, die nu in Duitsland verblijft, in gesprek gaan.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht