Lieve Forier en Bart Stals en Lieve Forier gaven aan luitenant Erik Valgaeren van de Diestse brandweer een voorraad van 100 maskers.
Volledig scherm
Lieve Forier en Bart Stals en Lieve Forier gaven aan luitenant Erik Valgaeren van de Diestse brandweer een voorraad van 100 maskers. © Bollen

Lions Club Belgium verdeelt 1.400 mondmaskers aan zorg- en hulpverleners

Lions Club Belgium kocht voor 150.000 euro beschermingsmateriaal aan. Daaronder waren er 60.000 FFP2 maskers die vooral gebruikt worden door zorgverleners. De Lions wilden deze in de eerste plaats ter beschikking stellen van zorginstellingen en hulpverleners. Het beschermingsmateriaal wordt verdeeld over het hele land. 1400 FFP2-maskers kwamen naar het Hageland.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzekerder maken en terug in hun kracht zetten”
  Aarschot

  Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzeker­der maken en terug in hun kracht zetten”

  Tijdens de vier weekends van november zetten kunstenaars uit de regio Noord-Oost Hageland hun ateliers en tuinen open voor het publiek tijdens de kunstroute. Zo ook Liesje boeckx (38) uit Aarschot. Dit creatieve talent stond in het verleden al op het cultuurweekend van het kasteel van Horst, maar sinds de lockdown heeft ze haar innerlijke reflectie gevonden. Met een combinatie van creatieve therapie, dans en schilderen wil ze vrouwen empoweren.