De Demer tussen Werchter en Aarschot.
Volledig scherm
De Demer tussen Werchter en Aarschot. © Vertommen

Infomarkt geeft meer toelichting over Sigmaplan om Demer tussen Aarschot en Werchter minder overstromingsgevoelig te maken

ROTSELAAR/DIESTHet Sigmaplan heeft tot doel Vlaanderen beter te beschermen tegen overstromingen van de Schelde en haar zijrivieren. En tegelijk de waardevolle riviernatuur een boost geven. Eén van de projecten in uitvoering is het Sigmaproject Demervallei, dat zich uitstrekt van Diest tot Werchter. Op 28 juni is er een infomarkt over het project.

 1. Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Rochus : “Toch zit de angst er wel in”
  PREMIUM
  Aarschot

  Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Ro­chus : “Toch zit de angst er wel in”

  Op vrijdag 22 juli brak een zware brand uit in Woonzorgcentrum Sint-Rochus. Alle 163 bewoners werden geëvacueerd. Bij deze brand, die bovendien aangestoken bleek, viel helaas een dodelijk slachtoffer. Het gebouw liep ernstige schade op. De voorbije dagen werd er met man en macht gepoetst en gewerkt. Eind vorige week gaf brandweer het fiat om de bewoners, op die van de getroffen afdeling waar de brand ontstond na, te laten terugkeren. Vandaag was het zo ver. Een 70-tal bewoners die her en der over ziekenhuizen of andere zorginstellingen over het land waren opgevangen, keerden terug. Opmerkelijk, vooral blije gezichten. “Het eten dat we kregen was écht lekker hoor, maar toch ben ik blij dat ik weer ‘thuis’ ben.”
 2. Verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen? Dit moet je doen
  Tielt-Winge

  Verwar­mings­pre­mie van 100 euro nog niet ontvangen? Dit moet je doen

  Rekening houdend met de stijgende energieprijzen heeft de regering besloten een federale verwarmingspremie van 100 euro netto toe te kennen. Elk gezin dat op 31 maart 2022 een lopend contract voor elektriciteit had voor zijn woonplaats, heeft recht op de éénmalige federale verwarmingspremie van 100 euro. Het moet gaan om een contract bestemd voor huishoudelijk gebruik. Contracten voor commerciële of professionele activiteiten komen niet in aanmerking.